Türkmen Dağı’na 200 keklik bırakıldı
300x250

 

ürkmen Dağı'ndaki yaban hayatının çeşitliliğini korumak amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şubesi tarafından 200 keklik doğaya salındı. 

 

“500 keklik doğaya bırakılacak”

 

200 kekliğin Türkmen Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’na salındığını belirten Vali Çelik, toplamda 500 kekliğin bölgeye bırakılacağını söyledi.

 

“17 yılda 17 bin keklik doğaya bırakıldı”

 

Doğal hayatı çeşitlendirmek amacıyla üretilen kekliklerin, doğal yaşam alanlarına bırakıldığını vurgulayan Vali Çelik, geçen sene Dumlupınar’da bin kekliğin ve 2006 yılından bugüne toplamda 17 bin kekliğin doğaya bırakıldığını söyledi.

 

“Kızılgeyiklerin sayısı 400 ulaştı”

 

Türkmen Dağı Doğal Hayatı Koruma Alanı'nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Vali Çelik, bölgenin yaklaşık 12 bin hektarlık bir alana sahip olduğunu ve kızılgeyikleri koruma altına almak için başlatılan sürecin bir parçası olduğunu belirtti. Kızılgeyiklerin yanı sıra birçok farklı hayvan türünün koruma alanında yaşamını sürdürdüğünü aktaran Vali Çelik, popülasyonlarının 400'e kadar ulaştığını ifade etti.

 

“Avlanmanın yasak olduğu nadir alanlar arasında”

 

Türkmen Dağı koruma alanının, 438 bitki çeşitliliği ve 43 farklı hayvan türü barındırdığını belirten Vali Çelik, bölgenin avlanmanın yasak olduğu nadir alanlardan biri olduğunu ve av yasağının bölgenin hayvan popülasyonunun gelişmesine önemli bir katkı sağladığını dile getirdi.

 

“Yangın riski arttı ormanlık alanlardan uzak durmalıyız”

 

Yoğun yağışların ardından otların hızla büyümesiyle birlikte yangın riskinin arttığına dikkat çeken Vali Çelik, doğal hayat, ormanlar ve ekosistemi korumak için ormanlık alanlardan uzak durulması gerektiğini belirtti. 

 

“Hepimizin sorumluluğu”

 

Sigara izmaritlerinin doğaya atılmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Çelik, ormanları ve doğal hayatı korumanın herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği