Kütahya'daki görsel sanatlar öğretmenleri, resimlerini depremzedeler için yaptı
300x250


Kütahya'da görevli görsel sanatlar öğretmenlerinin tabloları,  'Yaraları Birlikte, Sanatla Saralım' sloganıyla  valilik koordinesinde düzenlenen sergide satışa sunulacak. 43 tablonun satışından elde edilecek gelir, depremzedeler için bağışlanacak. 16 Mayıs 2023 Salı günü Hazer Dinari Kültür Merkezinde açılacak olan serginin ardından, Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğrencilerinin Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında hazırladığı konser gerçekleştirilecek.

 

Konuyla ilgili olarak Kütahya İl Millli Eğitim Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı ; 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen büyük depremler sonucunda birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda vatandaşımız da yaralanmış ve ülkemizin kalbinde derin yaralar açılmıştır.
Deprem sonrasında oluşan bu yaraları sarmak adına ilimizde görevli görsel sanatlar öğretmenlerinin katılımı ile bir resim sergisi düzenlenmesi ve bu sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelir ile deprem bölgelerine yardım yapılması görüşülmüştür. İlde görevli görsel sanatlar öğretmenleri ile birkaç toplantı yapılarak sergi için planlamalar yapılmıştır. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesinin koordinasyonu ile bu proje geliştirilmiş ve Valilik oluru ile birlikte ildeki bütün görsel sanatlar öğretmenlerine gerekli duyurular yapılarak süreç devam ettirilmiştir.
Öğretmenlerin gönüllü olarak katıldığı farklı türlerdeki eserler ile 16 Mayıs 2023 Salı günü Hazer Dinari Kültür Merkezinde yapılacak olan serginin hazırlıkları tamamlanmıştır. Saat 20.00’ de açılışı yapılacak serginin ardından Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğrencilerinin Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlamış olduğu konser gerçekleştirilecektir.
Ülkemizin bütün vatandaşları büyük bir duyarlılık örneği göstererek çeşitli kampanyalar düzenlemiş ve açılan derin yaraları bir nebze sarabilmek için çabalamıştır. Bu yapılan çalışma depremzedelere yapılan yardım olarak çok önemli olmakla birlikte, bu yardımın sanat ile yapılmasının özel bir anlamı ve kıymeti bulunmaktadır. Ülkemize çok değerli sanatçılar yetiştirmiş olan şehrimizde, sanatın iyileştirici ve birleştirici güçlerinin öne çıkarılarak depremzede vatandaşlarımız yararına düzenlenen bu etkinlikte emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyor ve özellikle gönüllü olarak bu etkinliğe eser veren değerli öğretmenlerimize ve bu eserleri satın alacak hayırsever vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz.

Yapılacak bu anlamlı etkinliğe tüm halkımız davetlidir.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği