Hastanede Diyabet Okulu Açıldı
300x250


Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında diyabetin etkin tedavisi ve güvenli takibi amacıyla Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ek Hizmet Binasında açılan ve diyabet hastalarının hastalıkla doğru mücadele etmesi için faaliyet gösterecek olan Diyabet Okulu 2023 yılının ilk gün eğitimi tamamlandı.
İki gün sürecek eğitimin açılış konuşması Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. İbrahim Aslan yaptı. Dr. Aslan “Diyabet eğitimi diyabetli bireylerin diyabetin yaşam üzerine etkilerini ve davranışlarını nasıl değiştireceğini ayrıntılı bir şekilde kavramalarını sağlar. Araştırma sonuçları diyabette hasta eğitimi olmadığı zaman diyabete bağlı gelişen komplikasyonların dört kat daha fazla görüldüğünü göstermiştir.
Diyabetin erken teşhisi, tüm diyabet tipleri için oluşabilecek ciddi komplikasyonların önlenmesi ve tedavisi ile diyabetin daha iyi yönetilmesinde erken teşhis, düzenli takip ve kontrol çok önemlidir. Bu eğitimle birlikte, mesleğinde deneyimli arkadaşlarımızın bilgilerinden faydalanmanızı istiyorum.” Dedi.
İlk günkü eğitimde; Diyabet Eğitim Hemşiresi Meltem Koca,”Diyabette Genel Bilgiler, Diyabet Oluşum Mekanizması ve Patofizyolojisi”, Diyabet Eğitim Hemşiresi Nergiz Bayır, “Diyabette İnsülin Dışında Kan Şekerini Düzenleyici İlaçlar” ve Fizyoterapist Özge Atıcı, “Diyabette Fiziksel Aktivite ve Egzersiz” konularında katılımcılara güncel bilgileri aktardılar.
Eğitime Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. İbrahim Aslan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevil Akgün, Süpervizörler, Eğitim Hemşireleri, Diyabet Eğitim Hemşireleri ve Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ek Hizmet Binasında tedavi görmekte olan diyabet sorunlu hastalar ve refakatçiler katıldı.
İkinci gün tekrar toplanılmak üzere Diyabet Okulu soru ve cevaplardan sonra sona erdi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği