Andız Köy Yaşam Merkezi'nde İğne Oyası Sergisi
300x250

1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında, Andız ilkokulu/Andız Köy Yaşam Merkezi'nde iğne oyası sergisi açıldı.

Sergi açılışına Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hüseyin Hakan DURUM, Temel Eğitim Şube Müdürü Mustafa TOPUZ, Andız Mahallesi Muhtarı Hüseyin YÜKSEL ve vatandaşları katıldı.

Andız Köy Yaşam Merkezi Usta Ögreticisi Serpil İRKÖRÜCÜ DEMİRKAYA; "İğne oyası kursumuz ekim ayında açıldı, 8 ay süren kursta 13 kursiyerimiz ile dönem boyunca tesbihler, tesbih kutusu, gaz lambaları, seccade, bohça, havlular, tülbent oyaları gibi, el emeği iğne oyaları yapıldı."dedi. Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT ise; "1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası ve Andız Köy Yaşam Merkezi'mizde iğne oyası sergisinin açılışı hepimize hayırlı olsun. Bizler vatandaşlarımızın her türlü ve her zaman yanındayız. Bakanlığımızın başlatmış olduğu ve neredeyse bütün köylerimizde hayata geçen "Köy Yaşam Merkezleri" sayesinde velilerimiz ve vatandaşlarımız aynı çatı altında öğrencilerimiz ile birlikte hayat boyu öğrenme şuuruyla eğitim ve kurslarını alıyorlar. Bu sergide de gördüğümüz üzere el emeği, göz nuru iğne oyalarını ilmek ilmek işleyerek sergilediler. Usta öğreticimize, kursiyerlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi. 

Açılışın ardından katılımcılar, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini incelediler. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği